Despre noi

PAPA PICTURES a început înainte de primul său cadru.

Alin Panc

Alexandru Pop

A început cu prietenia dintre ALIN PANC și ALEXANDRU POP,

care s-au întâlnit pentru prima dată în liceu și apoi s-au reunit la facultate. Asta era acum 30 de ani. De atunci, unicul lor vis a fost să creeze o casă de filme destinată unei audiențe largi, să producă entertainment dar și să aibă un impact social.

Într-un peisaj cinematic în care filmele de artă erau celebrate și apreciate de festivalurile de elită din întreaga lume, sălile de cinema din România erau goale.

Aproape nimeni nu venea să vadă acele filme aclamate de critici. Cineva trebuia să intervină și să schimbe perspectiva publicului asupra filmelor românești. Așa că am făcut-o noi…

PAPA PICTURES a început producția în 2018, într-un moment în care doar câteva companii independente se luptau să creeze filme. Am început curajos prin realizarea a două filme pe an, împreună cu seriale TV și documentare.

În plus, am înființat un laborator de dezvoltare care ne permite să menținem conexiuni cu scenariștii autohtoni și poveștile lor. Această abordare asigură o perspectivă mereu proaspătă asupra peisajului cinematic românesc.

Toate filmele noastre au fost achiziționate de Netflix și au urcat rapid în topul preferințelor de vizionare din România. Mai mult decât atât, seria noastră („Înfruntarea Bacilor”) a fost primul serial TV românesc achiziționat de Netflix.

Pe lângă soccesul din cinema si din online, am ajuns pe micile ecran prin colaborări cu televiziunile naționale precum PRO, ANTENA și CLEVER GROUP.